Gulbju sāls, Svana sāls (სვანური მარილი, svanuri marili) gruzīnu virtuvē parasti izmanto parastās galda sāls vietā. Senos laikos, kad sāls bija grūti pieejama, zemnieki sāli, kas bija paredzēta lopiem, pievienoja daudz aso piparu, lai pasargātu ganāmpulkus no tā, ka sāli apēstu vai pārdotu citiem tautiešiem. Lai turpinātu lietot sāli, gani izdomāja tai pievienot ķiplokus, dažādas garšvielas un garšaugus. Tā radās leģendārā gulbju sāls.
Gruzijā gulbju sāli uzskata par universālu garšvielu, ko izmanto gaļas ēdieniem, zupām, mērcēm un zivju ēdieniem, salātiem, kā arī tā ir ideāli piemērota arī marinēšanai. Tai ir īpašs aromāts, kas ir neparasts mūsu virtuvē, pamēģiniet to, un jūs pārsteigs īsta gruzīnu garšviela!